inte bättre

husse mår det samma så det händer inte så mycket här just nu. hoppas på att det går över snart....synd om husse!
jag har fått leka med min bästis idag en stund och även igår lekte jag med elvis. Han har tuffat till sig lite nu och det är ju bra....för då har man varit en bra lärare för han.







här ifrån kommer jag

http://www.hedeforsen.se/



undra hur det går med madox?!?
han va ju inte den smartaste av oss två om vi säger så.......voff!

2 mars

bra april skämt igår....heller vad säger ni!?!
husse är lite dålig och matte är inte här så då får jag hjälpa till........jag ligger med huvudet på han så han känner sig lite bättre. Vi får hoppas att det går över och det inget allvarligt fel är!
inte nog med det så har jag börjat byta till sommar päls och det tycker husse inte är lika roligt. men jag försöker säga till han att låt håret vara på golvet.....det försvinner säkert någon dag! (heller så kan jag fixa kors drag.....ingen dum ide...hm,skulle hjälpa han lite)  Plus att jag säger till han "behöver borsta mig".....men han lyssnar ju inte! (Håret ramlar ju av sig själv)


image15


hm...ingen dum ide kanske!?!?

tidningen sydsvenskan
 

Region Skåne inför ett pantsystem för att få hundägarna att plocka upp bajset efter sina sällskapsdjur. Lämna in avföringen i en automat och få ett värdekvitto i retur. Detta kan sedan lösas in mot kontanter på Skånetrafikens försäljningsställen.

- Vi tror att de nya automaterna slutligt ska lösa problemet med våra alltmer nersölade trottoarer, säger Svante Hagzell, miljöhandläggare på Region Skåne.

Både privatpersoner och renhållningsbolag har länge efterlyst krafttag mot de hundägare som struntar i upplockningstvånget och låter bajset ligga kvar på trottoaren.

Under de senaste dagarna har Sydsvenskan rapporterat om avföringen längs Södra Esplanaden i Lund, på Möllevången i Malmö och Tågmästaregatan i Svedala.

Just på dessa platser placeras nu de första automaterna, som ger hundägaren betalt för bajset. Om försöket faller väl ut sätts avföringsautomater upp i varje skånsk kommun som anmäler intresse.

Bajsautomaten har utvecklats av ett forskarlag vid Lunds universitet.
- Idén bygger på att det i avföring finns ett kemiskt ämne som heter indol. Det är en aromatisk förening av kol, väte och kväve, säger Lars-Bertil Fecén professor vid Centrum för molekylär proteinvetenskap.

Indol gör att bajs luktar bajs. Ämnets flyktighet gör det lätt att mäta halten av indol.
- Tekniken bygger på den så kallade Vilsmeier-Haack-metoden, där indol reagerar med fosforoxyklorid. En sensor väger bajset och avläser samtidigt den kemiska reaktionen.









Den nya hundbajsautomaten Canmatic (canis är det latinska ordet för hund) har redan satts upp på flera håll i Malmö, Lund och Svedala. Foto: Ola Nilsson










Kan man lura automaten genom att stoppa exempelvis mänsklig avföring i automaterna?
- Nej. Halten av indol är specifik för varje art, säger Lars-Bertil Fecén.

Den som försöker bluffa får påsen i retur.

Metoden kräver att hundbajset stoppas i påsar av fiberduk, som släpper igenom gaser.
- Vi har skaffat fram påsar som du kan hantera utan att bli kladdig om fingrarna, säger Svante Hagzell.

Tanken är att påsarna ska finnas på Skånetrafikens försäljningsställen och kosta femtio öre, som hund-ägaren får tillbaka i automaten.

Två kronor per hundra gram blir återvinningspremien.
- Det är för lite pengar, säger hundägaren Mats Nilsson som rastade schäfern Sfinkter på Kristianstadsgatan igår.

Andra är kritiska till att automaterna betalar efter vikt.
- Löjligt. Det är ju lika mycket besvär att plocka upp en liten bajskorv, säger Anne Ahl, ägare till chihuahuan Cassius.

Projektet finansieras med anslag från statliga Hållbarhetsrådet och Region Skånes miljövårdsfond.
-Detta ska betala sig självt på lite längre sikt, i och med att vi kan minska kostnaderna för gaturenhållningen, säger Svante Hagzell


"visst är jag en smart hund"....haha april april!!







MH

image14

RSS 2.0