konstiga människor är

Människorna talar mycket om hundspråk och signaler men jag tycker deras språk är mer intressant. Särskilt det här med namn. Trots att jag heter ockra , som ju är ett fint namn kallas jag för en mängd andra saker nuförtiden...tex: "ockrapockra", "bebis", "Dockan" (hur gräsligt är inte detta!), "Fnurpan" (eh...???), "bullen", "Gumman", " Lady", (ni hör, det blir värre och värre...), " fladdermusen", " Lilla Gumman" och sådär håller det på...och sedan förväntas man komma när de ropar ens namn! Tänk om jag nu var lite klent begåvad, hur i hela fridens namn skall jag förstå vad jag heter när de kallar mig för så olika saker? Sedan tillkommer ju alla "kommandon" som: "Hit", "Kom", "Fot", "Sluta"....(den gillar jag inte, ofta sammankopplad med ett missförstånd och Matte/husse ser bister ut). Allt detta är inte lätt att hålla reda på. Jag skulle säkert tjäna pengar på att hålla föredrag för alla hundar i Fjärås, om detta med Människors Språk. kan man köpa mycket grisöron m.m. för man får ju för lite av det nu så Håll utkik efter anslag i Fjärås centrum, jag sätter det rätt långt ned, så även de kortbenta kan se


22juni 2008

Sbk tränar jag med husse tävlingslydnad m.m. med några andra hundar och även med matte tränar jag när hon kommer ner en massa olika saker, det är tänkt att jag och matte skall tävla i detta nämligen. Inte för att jag vet riktigt hur Matte tänkt sig det hela..(hon har ju kurser, prov hela tiden och aldrig här!) men jag kanske skall göra det själv... Nu måste väl ändå Matte vara färdigutbildad....Jag har legat i halland bredvid ytterdörren i hallen och snällt väntat (med jätte söt ansikte....som inte funkar) på att hon ska stanna här i säkert två år nu. Det tar på krafterna.
Hur som helst är det väl bra att ha en Matte som pluggar Hundpsykolog m.m. m.m. 
Hon bör ju rimligen förstå allt jag vill. Eller hur!
Trots all utbildning är jag inte säker på att det funkar faktiskt...för hon förstår inte detta med bättre snurr om man är lite extra rund, att jag vill leka hela tiden, (sova är tråkigt)....Därför väcker jag matte m.m. m.m.
lista är lång på saker som jag vill göra och säger till om men det funkar ju inte alltid och samma gäller nog Elisabeth från min kennel......i alla fall detta med bättre snurr. Inte konstig när dom aldrig har provat!

Herregud, något kan man väl ändå få göra är i livet, lite extra runt magen är skönt när man rullar sig. Det blir bättre snurr då! Katterna få minsann gör vad som helst typ och inga går kurser för dom?!?

Men min husse han har inte pluggat något så att han inte fattar kan man förstå ju.

Dom får nog plugga lite mer tror jag!!


usch



för ett tag sen fick jag gå runt med trosor och binda. - jag trodde jag va en hund!? -

Elvis och jag fick inte leka så mycket...Som om det skulle vara något fel med en korsning mellan Schäfer och pudel!

Detta är inte lätt med löpning.......alla killar vill bara nosa mig i baken!!

Och jag skulle vara glad om min höll typ en vecka också men nej då......flera veckor!

Jag skulle göra min korning också och visa dom att jag är BÄST, GRYMMAST....men det gick inte. till på köpet fick jag höra att jag gått upp i vikt/såg lite rundare ut efter löpningen av Jenny -Elvis- matte. Herregud, ni vet väl själva vad som händer med era kroppar. Man känner sig inte så vacker m.m. 

men jag tycker det är bra för lite extra runt magen är skönt när man rullar sig, Det blir bättre snurr då!

Men även om jag tycker det så håller inte husse heller matte med mig inte ens kenneln jag kommer från...ingen gör det typ!


stockholm

Ibland blixtrar husse till och hittar på väldigt trevliga saker som i Tisdags var det dags ännu en gång att åka tåg till Stockholm. Först var det inte så roligt, vi fick åka buss och sedan penneltåg för att hamna på hemska centralstationen i Göteborg. Hur kan människor välja att finnas till på ett sådant ställe? Hur många står still? Man ser bara en massa ben som flyger förbi med jackan eller byxbaken efteråt. Men jag är väl en riktig lantis..gillar inte stan... jag fick vänta på tåget som va jätte försenat men tills va vi på tåget. Fick jag kycklings smörgås m.m. när vi fikade...VOFF! 
och till slut kom vi fram till Stockholm. Där träffade vi matte som väntade på oss. Jag blev SUPER glad!!  Och tycker man Göteborgs centralstation är hemsk så är det inget jämfört med centralstationen i Stockholm......USCH!
Sen fick jag kämpa på med en buss och penneltåg genom alla miljoner ben som flyger förbi till (hur många hundar får stå ut med en Matte utan körkort? Jag känner inte en enda förutom mig..) mormor som gav mig köttbullar. Men först sprang jag runt i hennes nya hus - som Duracell batterier bara går och går -.
Fanns nya människor också att hälsa på men dom va inte så intressanta efter ett tag......dom vill bara titta teve (som husse gör jämt typ!) men mormor va snäll.                             
Matte tränad med mig och jag fick slicka en massa tallrikar.....Det var en rolig tid i Stockholm att skrämma slag på alla 0-åttor. Sen på lördag var det resa hem där jag och husse fick en hel Kupé för oss själv (som syns på korten) med ännu en god fika....mumsigt...VOFF!!


frida

image23

frida en labrador som inte vill leka. hon kan få några ryck ibland men det händer mycket sällan "för gammal säger husse"......va då gammal??.....en lite sur kärring säger jag. Hon har försökt 2 gånger att tuffa till sig.....men det är min värld vi lever i och här bestämmer jag. så dom tankarna frida fick va över mycket fort!
frida vars hobby är att äta torkade maskar.....hm,Vi är ju alla olika!

rix fm morrongänget!

Vi har ett eget Morrongäng! Vi pratar inte i radio utan vi springer runt och jagar varandra i en timmes tid. Vi träffas på ut sidan ibland på morgonen heller på kvällen. Det är jag, nalle (boxer), frida(labrador) och även donna, Isak, Elivs ibland. Tyvärr får jag inte vara med jämt för husse han har inte tiden ibland m.m.  hmm..jag är av annan åsikt!! Det är hur roligt som helst. Vi springer runt och leker, brottas och jagar varandra. Sedan har jag en sådan enorm tur att det finns lite vatten i närheten nu när det är varmt som man kan svalka sig i. brukar sluta med att alla ljusa hundar som lekt med mig blir bruna. Praktiskt. Något för Mattarna, då slipper de gå till frisören och färga håret......Tror inte de har greppat detta riktigt!
Välkomna ni andra som läser detta, vi är faktsikt flockdjur, inte att förglömma! Våra människor bildar också flock men de står mest och hänger hela tiden. och husse röker som e äckligt....puss han är som att slicka ett askfat ju. nä det är Ingen vidare fart på dem inte.....


sköna maj slut

image22

Oj.. Äntligen, snart är det sommar på riktigt.jag Längtar efter sommaren älskar att bada och hur mycket dofter som helst att sniffa på. men min kära husse sa "Bad i havet, leriga tassar på parketten hemma" .....Jag hörde han säga så!!  ...........OCH???!! inte mitt fel att någon annan springer där in och lämna spår.Men när jag ska hjälpa husse och spåra efter boven,då tycker jag det är lite konstigt en sak!...för jag följer dessa spår men dom leder ju ingen vart?!?!??
Och någon gång ska jag hitta han som förstör för min husse.


RSS 2.0