28 mars

image12

idag åkte jag in till Huveröds i Kållered för fotografering. Jag va gjort för detta.....sa dom två gubbar som skulle ta korten......(då tänkte jag)...."Om jag inte skulle komma med i någon debatt program för jag va så söt m.m. skulle jag kanske ta och satsa på modell".......detta får vi fundera på lite!!
korten tar ca 2 veckor tills dom kommer. Och om inte husse är för seg kanske dom kommer in här snart. Jag fick prova en massa saker som husse och matte skulle köpa inte så roligt men jag fick också gå runt i affären och nosa på allt roligt som fanns men jag fick inget ta med mig hem som jag tycker va lite konstigt för allt jag gillar är ju mitt men det tyckte inte husse heller matte.......konstigt?!?
många tycket jag va fin,söt m.m. från alla håll.... höger till vänster/resan in och resan hem......men får man något för detta?  NEJ!! *ledsen mun*
en bra resa som sluta tråkigt för matte åkte iväg igen. Fattar inte varför hon inte vill va kvar men jag få väl göra mig sötare nästa gång hon kommer


image13

jag låg och deppa så tar husse ett kort på mig.........

helgen över

Vi har haft påsk hos oss. Mycket fjädrar och blommor och jag fick en sorts "boll" som jag genast bet sönder. I den fanns det överraskande nog torkad fisk och rökta muskler! Voff!!
Sedan har vi varit hos Farmor (= köttbullar och korv) och Mormor(= lax rester på fat med något tovigt grönt, som jag faktiskt spottade ut). Ibland är det sådana här helger med mina människor. Alla skall plötsligt hälsas på och det (till min stora glädje) äts väldigt mycket. Efteråt blir de onormalt stillsamma och sänder ut massor av lugnande signaler (varför förstår jag inte) i form av suckar, stön och gäspningar. De tar sig också på magen, särskilt Husse. Då brukar jag vifta med kännande på svansen och lägga huvudet på hans knä. Det verkar hjälpa. Sen fick jag ett påskägg med godis och leksak. men varför måste jag ha två öron till?? tycker jag hör redan bra med dom jag har och dom verkar ju inte ens fungera.

image10


jag o min bästis

image9

ett kort från min födelsedag på mig och min bästis "Elivs". han är lite liten jämfört med mig. det kommer mera kort på alla min vänner m.m. som jag har.

16 mars

idag har det varit en jätte fin dag med sol. jag va på lång promenad och lekte med min bästis "Elivs".
sen så har jag fått träna också. husse har städat och jag hjälper till. jag vill ha damsugan men den får jag inte...vill ju bara hjälpa han men han fattar inte.....om jag ingen chans får hur kan jag lära mig att damsuga.

min stamtavla

image8

idag var det......

JIPPE ÄLSKAR ATT BADA!!
Herregud, det är även dags för den hemska duschen igen. men jag älskar att bada för jag får leka så uppfatta det inte fel utan det är själva schamponeringen som Jag försöker fly från men jag hann inte denna gången heller för husse stoppa mig genast. jag springer själv till badkaret och hoppar i men när det är dags för det tråkiga så försöker jag hoppa ut men jag lyckats inte(jag gör mig extra tung och oformlig men det hjälper inte) .Så jag måste bara acceptera detta övergrepp. Är det verkligen tillåtet (enligt Djurskyddslagen) att kränka en familjemedlem på det här sättet? Måste ringa David Selin och kolla vad som gäller...image7


13 mars

Här följer några aktiviteter som inte borde få finnas, de är definitivt ute
på "Meningen med hundlivet - listan".

* Klo klippning (det ingår visserligen korv men jag förstår inte vitsen.... gräsligt).

* schamponera sig i duschen (som om man vore en pudel...).

* Tråkiga människor som sover på morgonen (varför inte sova på kvällen när jag sover).


Apropå klo klippning så tycker jag det är ett klart intrång på mitt privatliv. Jag tycker definitivt att det räcker med mitt grävande (dvs. jag vässar dem naturligt, som vargar gör). Dessutom badar jag mig själv i pölar och sedan rullar jag mig i något som luktar gott, det kan inte bli enklare. Husse och matte skulle spara jättemycket tid om dom lyssnade på mig.


lista

Nedan har jag listat vilka 10 saker som just nu är inne på "Meningen med hundlivet - listan":

1.Göra saker med husse/matte, helst ute och hela tiden, 22 timmar om dygnet. (måste sova lite ju)
2.Äta något gott. I det här läget föredrar jag helena och farmor
3.Leka med Elvis, min bästa kompis.
4.Bära hem saker jag hittat ute.
5.Rulla mig i döda fåglar, slemmiga sniglar eller sörjiga pölar och diken. (husse tycks inte dela min förtjusning i detta...)
6.Ligga på ryggen och bli kliad.
7.Jaga fåglar och katter
8.Åka bort på middag. helst mormor för Om man sitter snällt intill diskbänken/bordet får man ALLTID något. Vissa kan man lita på!
9.Åka buss och tåg
10.Gör konster. Detta är ett bra knep för att få uppmärksamhet. Alla blir garanterat överförtjusta och man får genast korv!

konstigt djur

I dag när jag va ute hörde jag något konstigt och sen en lukt i luften jag aldrig har känt. När vi äntligen gick runt på andra sidan så fick jag upp spåret av denna konstiga lukt....I VÄG DET BAR!
och sekunden efter STOP!!!.. sen koppel fick jag på mig?
(koppel borde förbjudas vilken dum människa kom på det för det va inte vi hundar.....Typisk! har sagt det förr säger det igen "livet är orättvist").
men ett långbent djur på fyra ben och med ett mycket stort ansikte kom gående mot mig och jag fick inte ha närkontakt heller men jag gjorde en lek invit och då gjorde han ett mycket konstigt ljud men tyvärr fick jag dock bara en distans relation. Det finns flera konstiga djur som jag tydligen inte släkt med. Fråga inte mig hur det hänger ihop.


5-8 mars

image6



håller på att träna på tävlings lydnad och klicker träning och så har det sett ut dom dagarna.
Det som jag träna är att jag ska komma till husse och gå runt han på höger sida och sätta sig bredvid vänster benet.
och vi gick långrunda Jag va ute hela dagen i det fina vädret, lekte lite också själv klart. Springer och jagar fåglar även om dom är i luften. önskar att jag kunde flyga också för annars kan jag inte komma upp men jag försöker springa efter dom från marken. Om man ska be husse köpa redbull det får man vingar av ju......någon att fundera på!..


den 4 mars

För er som inte haft förmånen att träffa mig kan jag berätta att jag är en underbar och söt Schäfer (säger alla)
född 11/2 2006 i Romelanda. En del människor kan hänga upp sig på vissa detaljer som typ när det är mörk ute och kommer in objuden m.m. dom säger att jag är lite farlig då.....???? men vem bryr sig?
Av sådana typer får man i alla fall ingen köttbulle.

Faktum är att husse låter mig ha en egen sida här, där jag kan göra min röst hörd. Inte många hundar som får det! Jag tänker skriva dagbok om viktiga saker som händer mig eller bara delge er mina synpunkter på hundliv i största allmänhet.

Jag bor med Husse och i en lägenhet, i Kungsbacka Jag hade föredragit att bo i hus och kunna springa rätt ut men jag har förstått att man inte alltid kan få allting. Man undrar ju varför?..
Matte kommer då och då men någon gång ska jag lyckas med mitt söta ansikte att få henne och stanna även om det är roligt att åka tåg.Jag tränar när jag inte leker och inte lite heller.....undra när man få tid till lek?...känns som man pluggar och det finns det väl många som känner till hur det är.
Men jag tränar:Bruks,agility,tävlings lydnad,Klickerträning. och snart så börja kurserna på SBK som jag kommer delta i för att kunna börjar tävla.(låter som det ingen tid finns för lek) och det stämmer!!!...heller för lite blir det i mitt tycke!... Förstår inte va det är fel på att leka 22timmar typ?...


Om du vill ha kontakt med mig kan du Maila: [email protected]



image5


ett år äldre,till!

Nu har man fyllt år också....2 År är man nu
Jag bjöd in alla mina kompisar till kalas men alla kunde tyvärr inte komma. Madox är på hedeforsens kennel för att bli bombhund och han är inte så vana att ta bussen själv. Jag tar den alltid när jag skall någonstans men de flesta normala människor har ju bil. Isak kom inte heller, Isak är lite kräsen när det gäller val av umgänge men andra kom i allafall. Elvis kissade så mycket att han säkerligen hade träningsvärk i benet dagen efter. Vi åt tårta med levermousse inuti och leverpastejgrädde ovanpå. Mums! Vi åt väldigt fort. Husse och matte var med och fixade och förstörde vår fest roligare om det är föräldrafritt ju! Sedan sprang vi runt och lekte. Vi bädda sängen åt husse och matte också. Som avslutning hade vi fiskdamm. Då blev det lite knorrigt på vissa håll. Vissa av mina gäster nöjde sig nämligen inte med en påse utan försökte ta även andras, då fick jag gå emellan och säga ifrån för dom kan inte ta mina påsar. Inga orättvisor här inte!.....men konstig nog tyckte husse och matte något annat men till sist gick alla hem för att sova, mätta och goda och glada med varsin påse. Min matte är super, dagen efter fick jag äta resten av tårtan till frukost!!
image4


3 mars 2008

när jag var ut och gick på en promenad så kom jag och tänka på en sak........Vi hundar har ingen fackförening eller Försäkringskassa. Det är nästan så att man blir en partipolitisk hund. Jag tror jag skulle göra mig i en TV-debatt. Alla säger jämt att jag är söt. Får fundera på detta. Katter har minsann mer rättigheter, de springer lösa överallt och skrämmer slag på allt och alla. Jag har blivit attackerad två gånger av psykotiska kattmammor (jaja,okej....dom satt där bara men endå?!) det var mycket traumatiska upplevelser för dessa katter men dom är ju inte så smarta som vi hundar och endå så måste Vi hundar registreras och gå omkring med oätliga chips i nacken medans katterna gör som de vill. Om man sedan jagar dem får man skäll. Världen är orättvis.

image3


trött man blir

                                            image1

Vad trött jag är på min tröga husse! Någon mer som har liknande probelm? Jag skriver ständigt i dagboken om alla mina upplevelser men vad hjälper det, när husse aldrig lägger ut det på nätet. Det finns gränser för vad en intelligent hund klarar av. Att sitta på en stol vid datorn är en typisk sådan företeelse. Han skyller på tekniska problem och trasig datorn men jag misstänker att det handlar om ren lathet. Jag tycker mest han tittar på TV och äter hemgjord glass (som förvisso är god men ändå...). Men vem bryr sig?
Hoppas det blir bättre nu när matte och jag har sagt till

RSS 2.0